Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Ο «εφιάλτης του βυθού», ένα δηλητηριώδες ψάρι αλλιώτικο από τα άλλα
[Newsbeast]: Ο «εφιάλτης του βυθού», ένα δηλητηριώδες ψάρι αλλιώτικο από τα άλλα

[Newsbeast]: Ο «εφιάλτης του βυθού», ένα δηλητηριώδες ψάρι αλλιώτικο από τα άλλα

Πεινάει συνεχώς και τσιμπάει σαν… ηλεκτροφόρα μέλισσα

Άσος στο καρτέρι και ξεφτέρι στην ενέδρα, αυτός ο θηρευτής του βυθού για το μόνο που νοιάζεται είναι το φαγητό του.

Και μπορεί με τα διογκωμένα μάτια και το περίεργο στόμα του να μοιάζει με «παγκ του νερού», όπως το λένε συχνά, το Stargazer (λύχνος το λένε συχνά στα ελληνικά) είναι κωμικά άσχημο, αλλά θανάσιμα επικίνδυνο.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι δηλητηριώδες, προκαλεί και ηλεκτροσόκ σαν χέλι ! Το είδος απλώνεται σε περισσότερες από 50 ποικιλίες και όλα τους χώνονται μέσα στον βυθό, αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια και το στόμα.

Κάποια μάλιστα έχουν και μια σαρκώδη προεξοχή στο στόμα, που λειτουργεί ως δόλωμα για τη λεία τους, μικρά ψάρια και οστρακόδερμα.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει με ταχύτητα τα σαγόνια του και το κενό που δημιουργείται έλκει το θήραμα κατευθείαν στον θάνατό του. Η στρατηγική είναι μάλιστα τόσο αποδοτική που το ψάρι δεν χρειάζεται μεγάλα και κοφτερά δόντια για να κάνει τη δουλειά.

Κι ενώ το καμουφλάζ του είναι ικανοποιητικότατο, το ψάρι δεν μένει σε αυτό. Η σπονδυλική του στήλη είναι δηλητηριώδης και έχει τους τρόπους του να απελευθερώνει τις τοξίνες στους εχθρούς του μέσω αγκαθιών σε διάφορα μέρη του σώματός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!