Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τι έδειξε το πείραμα της Φινλανδίας με το επίδομα 560 ευρώ σε δύο χιλιάδες ανέργους
[Newsbeast]: Τι έδειξε το πείραμα της Φινλανδίας με το επίδομα 560 ευρώ σε δύο χιλιάδες ανέργους

[Newsbeast]: Τι έδειξε το πείραμα της Φινλανδίας με το επίδομα 560 ευρώ σε δύο χιλιάδες ανέργους

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρώτα συμπεράσματα

Τα πρώτα συμπεράσματα από το πείραμα του «βασικού εισοδήματος» , το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Φινλανδίας, με τους ερευνητές να σημειώνουν πως δεν κατάφερε να οδηγήσει τους ανέργους στο να εργάζονται περισσότερο και να κερδίζουν περισσότερα.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, επελέγησαν τυχαία δύο χιλιάδες άνεργοι Φινλανδοί και έγιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που εισέπρατταν μηνιαία αμοιβή 560 ευρώ από το κράτος, επί δύο χρόνια, ανεξάρτητα από το εάν θα έβρισκαν δουλειά ή όχι.

«Η επίδραση στην ανεργία φαίνεται να ήταν μικρή τον πρώτο χρόνο» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Φινλανδίας Pirkko Mattila.

Η Φινλανδία, όπως εξηγεί το Reuters, αναζητεί εναλλακτικές λύσεις για να αναθεωρήσει το μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης, ένα τεράστιο εγχείρημα που αναμένεται να παρακαμφθεί μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Το πείραμα αυτό είχε στόχο να ελέγξει πόσο θα άλλαζε την κατάσταση η παροχή ενός «διχτυού ασφαλείας» σε εκείνους που δεν μπορούν ή επιλέγουν να μη δουλέψουν, ενθαρρύνοντάς τους ταυτόχρονα να βρουν χαμηλόμισθες ή προσωρινές δουλειές, χωρίς όμως να χάσουν το επίδομά τους.

Παρότι η επίπτωση στην ανεργία ήταν μικρή, εκείνοι που συμμετείχαν στο πείραμα δήλωσαν πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!