Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αιχμές Φίλη για ΣΥΡΙΖΑ και το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών
[Newsbeast]: Αιχμές Φίλη για ΣΥΡΙΖΑ και το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών

[Newsbeast]: Αιχμές Φίλη για ΣΥΡΙΖΑ και το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών

«Θρήσκευμα και εθνικότητα δεν έχουν σχέση με το επίπεδο γνώσεων»

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης , δηλώνει ενθουσιασμένος με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα , που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας, στα απολυτήρια των μαθητών.

Οπως σημειώνει σε δήλωσή του, «η αναγραφή ήταν ένας αναχρονισμός που επιβίωνε πολλά χρόνια και ότι με την κατάργησή της, αναγνωρίζεται η προτεραιότητα του κράτους δικαίου έναντι θρησκοληπτικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων».

Δεν έλειψαν όμως και οι αιχμές του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το μήνυμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, είναι ηχηρό και πρέπει να ακουστεί και να γίνει σεβαστό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά από αυτές που άσκησαν εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, που είτε συναίνεσαν και συμβιβάστηκαν με τον προκλητικό αυτόν αναχρονισμό είτε δεν τόλμησαν να τον καταργήσουν».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του τουμεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ :

«Οι τίτλοι σπουδών πιστοποιούν το επίπεδο γνώσεων. Θρήσκευμα και εθνικότητα δεν έχουν σχέση με το επίπεδο γνώσεων, άρα η αναγραφή τους είναι περιττή. Είναι επίσης αντισυνταγματική και αντίθετη στις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς τα στοιχεία αυτά συνιστούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Με την απόφασή της, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έβαλε τέλος σε έναν αναχρονισμό, που παραδόξως επιβιώνει πολλά χρόνια μετά την επίλυση του ίδιου θέματος με τις αστυνομικές ταυτότητες, παρότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταδίκη της από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Η απόφαση της Αρχής είναι ξεκάθαρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!