Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η Ε.Ε. ιδρύει ευρωπαϊκό σώμα αλληλεγγύης για νέους εθελοντές
[Newsbeast]: Η Ε.Ε. ιδρύει ευρωπαϊκό σώμα αλληλεγγύης για νέους εθελοντές

[Newsbeast]: Η Ε.Ε. ιδρύει ευρωπαϊκό σώμα αλληλεγγύης για νέους εθελοντές

«Είμαστε σε αυτήν την κρίση και πρέπει να δούμε και μία θετική παρουσία της Ευρώπης»

Τη σύσταση ενός ευρωπαϊκού σώματος αλληλεγγύης, που θα προσφέρει στο προσφυγικό ζήτημα και εκεί όπου υπάρχει ανάγκη από φυσικές καταστροφές, προανήγγειλε ο Κύπριος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά την ομιλία του στην ημερίδα του γραφείου της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ε.Ε., με τίτλο «Προκλήσεις και προοπτικές για την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του χρόνου και εξέφρασε την προσδοκία να συμμετάσχουν σε αυτήν 100.000 Ευρωπαίοι μέχρι το 2020. «Είμαστε σε αυτήν την κρίση και πρέπει να δούμε και μία θετική παρουσία της Ευρώπης», σημείωσε και υπογράμμισε πως η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος δότης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση πως με στοχασμό, οραματική διάθεση, αλλά κυρίως με ρεαλισμό μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και προέταξε την αυτοκριτική αντί της αυτοχειρίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!