Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Drones και εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική της Κρήτης
[Newsbeast]: Drones και εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική της Κρήτης

[Newsbeast]: Drones και εξοπλισμός 1,5 εκατ. ευρώ στην Πυροσβεστική της Κρήτης

Απόφαση του περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη

Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης Πυροσβεστικού εξοπλισμού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης .

Ειδικότερα, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης το έργο «Πυροσβεστικός εξοπλισμός για την διαχείριση καταστροφών στην Περιφέρεια Κρήτης».

«Ο εξοπλισμός θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κι εμείς στηρίζουμε ως Περιφέρεια το έργο αυτό», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το έργο αφορά στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την υποβοήθηση του στο έργο αντιμετώπισης κάθε μορφής κινδύνου.

«Ο περιφερειάρχης έχει αποδείξει εμπράκτως πως στηρίζει ως πρώτη προτεραιότητα την πολιτική προστασία», δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη Νίκος Λαγουδάκης, ευχαριστώντας για τη διαρκή στήριξη στις 30 υπηρεσίες του νησιού.

Στο έργο περιλαμβάνονται οι αγορές για δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4X4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού, ένα ειδικό βραχιονοφόρο πυροσβεστικό όχημα ωφέλιμου ύψους 20 μ., ένα βοηθητικό διπλοκάμπινο ημιφορτηγό όχημα, καθώς και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη κάθετης από/προσγείωσης (drones) και δύο Ειδικά διασωστικά οχήματα μετακίνησης σε χιόνι. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, προβλέπεται ειδικός ατομικός εξοπλισμός ομάδων διάσωσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!