Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Δραγασάκης: Ιστορική επιταγή η μετάβαση σε μια βιώσιμη, δίκαιη ανάπτυξη
[Newsbeast]: Δραγασάκης: Ιστορική επιταγή η μετάβαση σε μια βιώσιμη, δίκαιη ανάπτυξη

[Newsbeast]: Δραγασάκης: Ιστορική επιταγή η μετάβαση σε μια βιώσιμη, δίκαιη ανάπτυξη

«Αυτό απαιτεί μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα»

Η μετάβαση σ’ ένα νέο υπόδειγμα βιώσιμης, καινοτόμου και δίκαιης ανάπτυξης, για τους πολλούς και όχι για τους λίγους, είναι κοινωνικό χρέος, εθνική ανάγκη, ιστορική επιταγή.

Αυτό απαιτεί μια νέα, κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Δεν είναι δυνατό στο όνομα της επιχειρηματικότητας να συγκαλύπτονται εκείνες οι μορφές επιχειρηματικότητας που θέλουν να πλουτίζουν παρασιτικά μέσα από τις σχέσεις τους με την εκάστοτε πολιτική εξουσία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων “Growth Awards”, που διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornt.

«Χαίρομαι που ακούω επιχειρηματίες, ολοένα και περισσότερους τελευταία, να στηλιτεύουν οι ίδιοι τα φαινόμενα αυτά. Ορισμένοι, μάλιστα, επιχειρηματίες και άνθρωποι των αγορών, αναφέρονται τελευταία στην ανάγκη ενός επενδυτικού πατριωτισμού. Αναφέρονται ουσιαστικά στην ανάγκη -θα πω εγώ- για μια νέα κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, που επενδύει τα κέρδη της στην έρευνα, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, νοιώθει υπεύθυνη όχι μόνο απέναντι στους μετόχους, αλλά και στην κοινωνία και νοιάζεται για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια και την κατάρτισή τους. Είναι εκείνη η επιχειρηματικότητα με την οποία μπορούμε να βγούμε από την κρίση», προσέθεσε ο Γιάννης Δραγασακης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!