Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Δορυφόρος «έργο τέχνης» θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο
[Newsbeast]: Δορυφόρος «έργο τέχνης» θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο

[Newsbeast]: Δορυφόρος «έργο τέχνης» θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο

Ο «Orbital Reflector» θα αντανακλά το φως του ήλιου

Ο καλλιτέχνης, Τρέβορ Πάγκλεν, και το Μουσείο Τέχνης της Νεβάδα σχεδιάζουν να κατασκευάσουν και να στείλουν στο διάστημα έναν δορυφόρο, διαφορετικό σε σχέση με τους υπόλοιπους. Μέχρι στιγμής, τηλεπικοινωνιακοί, στρατιωτικοί, επιστημονικοί, περιβαλλοντικοί και πολλοί άλλοι δορυφόροι περνούν συνεχώς πάνω από τα κεφάλια μας, χωρίς να τους παίρνουμε χαμπάρι. Όμως, αυτό τώρα πρόκειται να αλλάξει, τουλάχιστον τον «Orbital Reflector» («Τροχιακό Ανακλαστή»), ο οποίος θα αντανακλά το φως του Ήλιου.

Θα πρόκειται για το πρώτο διαστημικό… γλυπτό, που θα είναι ορατό χωρίς τηλεσκόπιο από τους παρατηρητές στο έδαφος, καθώς θα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη. Θα είναι φουσκωτό, ώστε να μπορεί να ξεδιπλωθεί, όταν εκτοξευθεί στο διάστημα, με σχήμα διαμαντιού και με μήκος 30 μέτρων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι έχοντες την πρωτότυπη ιδέα, τα οποία μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα είναι ο πρώτος δορυφόρος «που θα υπάρχει καθαρά ως καλλιτεχνική χειρονομία». Όπως είπε ο Πάγκλεν, «ο “Orbital Reflector” θα λέει: “είμαι εδώ και σας δίνω μια ευκαιρία να κοιτάξετε στον ουρανό και να σκεφθείτε τι είναι αυτό που κοιτάτε”».

Ο Πάγκλεν και το μουσείο αναζητούν χορηγούς για να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους, που έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. δολαρίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!