Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Το ΔΝΤ έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο της Ελλάδας
[Newsbeast]: Το ΔΝΤ έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο της Ελλάδας

[Newsbeast]: Το ΔΝΤ έχει έτοιμο το νέο μνημόνιο της Ελλάδας

Το πρόγραμμα θα είναι 2ετές ή 4ετές και θα περιέχει σκληρούς όρους

Μηδενίζονται οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τόσο γιατί παραμένουν ανοιχτά μία σειρά ζητημάτων με την ελληνική πλευρά, όσο και γιατί για να κλείσει η αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά και ότι οι διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται σε πολύ θετική ατμόσφαιρα αλλά «ακόμα δεν βρισκόμαστε σε συμφωνία, καθώς υπάρχουν μία σειρά από θέματα ανοιχτά».

Το βασικό, όμως, πρόβλημα παραμένει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα η οποία είναι απαραίτητη για να κλείσει η αξιολόγηση. «Είναι λογικό πως χρειάζεται το ΔΝΤ για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement), καθώς όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι εμφανές ότι μένει αβέβαια η η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι να επεξεργάζονται διάφορα σενάρια, όπως προκύπτει από εμπιστευτικά έγγραφα της Κομισιόν από τα οποία φαίνεται ότι το ΔΝΤ επιμένει να ζητά μακροπρόθεσμο δημοσιονομικό πλάνο για την Ελλάδα και σκληρά μέτρα το εργασιακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!