Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Δείτε live πού βρίσκονται 416 λευκοί καρχαρίες και γιατί τους παρακολουθεί η επιστήμη
[Newsbeast]: Δείτε live πού βρίσκονται 416 λευκοί καρχαρίες και γιατί τους παρακολουθεί η επιστήμη

[Newsbeast]: Δείτε live πού βρίσκονται 416 λευκοί καρχαρίες και γιατί τους παρακολουθεί η επιστήμη

Ο μεγάλος λευκός και η σημασία του για τη θαλάσσια έρευνα

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες (Carcharodon carcharias) υπάρχουν σε πολλές θάλασσες της υδρογείου, με χαρακτηριστικές ωστόσο τις συγκεντρώσεις τους σε ΗΠΑ , Νότια Αφρική, Ιαπωνία και Χιλή.

Και η Ocearch κάνει ακριβώς αυτό, παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο 416 από αυτούς , καταγράφοντας τα ταξίδια και τις συνήθειές τους. Αποκομίζοντας κάθε φορά πολύτιμες γνώσεις για έναν από τους ικανότερους θηρευτές των νερών. Αλλά και βαρόμετρο για τις θάλασσες όπου κινείται.

Κι ενώ όλοι τους είχαν εντοπιστεί αρχικά από το παρατηρητήριο καρχαριών στη Βόρεια Αμερική, κάποιοι είναι σήμερα στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, ενώ άλλοι έχουν φτάσει στην Ευρώπη , την Αφρική και την Αυστραλία.

Το τελευταίο δείγμα, ας πούμε, η πελώρια Unama’ki των 4,7 μέτρων και των 941 κιλών, εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019 στον Καναδά και μετά κατέβηκε ως τον Κόλπο του Μεξικού , σε ένα επικό ταξίδι 4.410 χιλιομέτρων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!