Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Δύο στα τρία παιδιά ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε επικίνδυνες θέσεις
[Newsbeast]: Δύο στα τρία παιδιά ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε επικίνδυνες θέσεις

[Newsbeast]: Δύο στα τρία παιδιά ταξιδεύουν με αυτοκίνητο σε επικίνδυνες θέσεις

Δέκα κανόνες ασφάλειας ώστε να μεταφέρονται σωστά και με ασφάλεια

Σήμερα ξεκινά η νέα σχολική σεζόν και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για την «τύχη» των παιδιών μας, καθώς δύο στα τρία παιδιά δεν ταξιδεύουν σωστά ή με ασφάλεια, όταν μεταφέρονται με αυτοκίνητο (σύμφωνα με την βρετανική οργάνωση Child Seat Safety).

Δεν είναι απλώς ζήτημα μη χρήσης παιδικού καθίσματος, αλλά και άλλα λάθη που μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση ατυχήματος. Για παράδειγμα, αυτή η μελέτη επισημαίνει ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ένα ανεπαρκές σύστημα συγκράτησης, ή ότι τα παιδιά δεν δένονται σωστά. Σύμφωνα με το Τμήμα Κυκλοφορίας της Ισπανίας, η διαφορά μεταξύ σωστής και εσφαλμένης χρήσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ατυχήματος κατά 75% και τραυματισμούς κατά 90%.

Κι όμως. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς ακόμα και σε σύγκρουση με μόνο 50 χλμ / ώρα, η βλάβη που θα υποστεί ένα παιδί βάρους 8 κιλών που πέφτει από το κάθισμα, είναι παρόμοια με την πτώση από 3όροφο κτίριο.

Όπως καταλαβαίνουμε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε προκειμένου να προστατεύσουμε ότι πολυτιμότερο έχει μια οικογένεια και κατ΄επέκταση η κοινωνία, είναι να ακολουθήσουμε μερικούς βασικούς κανόνες, που έχουν ως εξής:

1. Χρησιμοποιούμε πιστοποιημένο παιδικό κάθισμα σύμφωνα με το ύψος και το βάρος: Η ηλικία μόνο δεν καθορίζει τον τύπο καθίσματος που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά το βάρος και το ύψος του παιδιού .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!