Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Δήμος ΑΘηναίων: Δίνει ξανά ζωή στην Κονίστρα Πετραλώνων
[Newsbeast]: Δήμος ΑΘηναίων: Δίνει ξανά ζωή στην Κονίστρα Πετραλώνων

[Newsbeast]: Δήμος ΑΘηναίων: Δίνει ξανά ζωή στην Κονίστρα Πετραλώνων

Ο πνεύμονας πρασίνου οκτώ στρεμμάτων επιστρέφει στους Αθηναίους

Στους κατοίκους της Αθήνας αναμένεται να δοθούν σύντομα οκτώ στρέμματα πρασίνου, στην Κονίστρα Πετραλώνων.

Πρόκειται για έναν πνεύμονα πρασίνου οκτώ στρεμμάτων πολύτιμης γης, που με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιέρχεται στον Δήμο Αθηναίων για να αποδοθεί στην γειτονιά και τους κατοίκους της.

Η Κονίστρα Πετραλώνων είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία καθώς φιλοξένησε γενιές Αθηναίων, λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και να παραμένει κλειστός.

Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων τόσο το τμήμα το οποίο διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων από τα τέλη της δεκαετίας 1980, όσο και το υπόλοιπο τμήμα, περιήλθαν σε δραματική κατάσταση.

Τα όργανα της παιδικής χαράς αχρηστεύτηκαν. Το βραχώδες τμήμα εξαιρετικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρουσίασε κατολισθήσεις και το πράσινο παρέμεινε αφρόντιστο. Αποτέλεσμα είναι να στερείται η περιοχή και η Αθήνα ενός πολύτιμου χώρου με εμφανή τα σημεία εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

Μετά από συνεννοήσεις και συνεργασίες με το σύνολο των εμπλεκομένων που έκανε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, η Δημοτική Αρχή αφενός προχωρά άμεσα στην σύνταξη διαχειριστικής μελέτης, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Αφετέρου δίνει τέλος σε κάθε εκκρεμότητα φροντίζοντας χωρίς κόστος να περιέλθει το σύνολο των οκτώ στρεμμάτων στην ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!