Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Δημήτρης Σταμάτης: Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα «Σκόπια»
[Newsbeast]: Δημήτρης Σταμάτης: Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα «Σκόπια»

[Newsbeast]: Δημήτρης Σταμάτης: Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα «Σκόπια»

«Η συνθήκη που υπεγράφη μπορεί να πάσχει στην εγκυρότητά της»

Την αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός Δημήτρης Σταμάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

«Εμείς πάντως στη Μακεδονία, και να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα λέμε τη χώρα “Σκόπια”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμάτης, υπογραμμίζοντας ότι στη συμφωνία υπάρχει μία εκκρεμότητα.

«Δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελληνική Βουλή το ενοποιημένο κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η Συνθήκη που υπεγράφη -με διαφορετικές προϋποθέσεις από πλευράς της Ελλάδος- να πάσχει όσον αφορά στην εγκυρότητά της» εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής.

«Πληροφορούμαι ότι έχουν αλλάξει το εξώφυλλο, έχουν αντικαταστήσει το Δημοκρατία της Μακεδονίας με το Βόρεια Μακεδονία αλλά ολόκληρο το κείμενο του Συντάγματος παραμένει ίδιο και υπάρχουν αστερίσκοι και υποσημειώσεις σε πράγματα που συμφωνήθηκαν στις Πρέσπες» τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε: «Αυτό έπρεπε να είχε έρθει την ώρα που η Ελληνική Βουλή κύρωνε αυτήν τη Συνθήκη -και είχα διαμαρτυρηθεί σχετικά όταν συζητείτο το θέμα στη Βουλή. Προτίθεμαι να ελέγξω εάν υπάρχει θέμα εγκυρότητας. Θέλω να δω, αν το κείμενο του Συντάγματός τους συμφωνεί έστω και με αυτήν την κακή Συμφωνία των Πρεσπών».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!