Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Δήμας: Η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της Έρευνας και της Καινοτομίας
[Newsbeast]: Δήμας: Η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της Έρευνας και της Καινοτομίας

[Newsbeast]: Δήμας: Η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της Έρευνας και της Καινοτομίας

Παρουσίασε τις δράσεις της κυβέρνησης

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, μίλησε για τις δράσεις της κυβέρνησης για την Έρευνα και την Καινοτομία .

Ο κ. Δήμας ανέφερε πως: «Η κυβέρνηση έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της Έρευνας και της Καινοτομίας, και η σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού, το αποδεικνύει αυτό. Ήδη τόσο στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και με τα συναρμόδια Υπουργεία έχουμε ανοίξει πολλά ζητήματα. Ξεκινήσαμε πριν από 5 μήνες, χωρίς να βρούμε έτοιμη ατζέντα. Ξεκινήσαμε σχεδόν από μηδενική βάση, ειδικά στο κομμάτι της καινοτομίας και βήμα βήμα προσπαθούμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργάζονται οι Έλληνες Ερευνητές».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο Χρίστος Δήμας παρουσίασε και τις δράσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Τη μείωση της γραφειοκρατίας στην Έρευνα.
  • Τη δημιουργία Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη. Φυσικών χώρων, όπου θα συγκεντρώνονται ερευνητικά κέντρα, startups, επιχειρήσεις τεχνολογίας αιχμής και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης μεγάλων βιομηχανιών, με στόχο τις περισσότερες συνέργειες.
  • Μια νέα διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ στην Έρευνα και την Καινοτομία, που στόχο έχει να διευρύνει τις διατλαντικές συνεργασίες της εγχώριας ερευνητικής κοινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!