Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Δήμαρχος Αμμοχώστου: Μόνο με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων
[Newsbeast]: Δήμαρχος Αμμοχώστου: Μόνο με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων

[Newsbeast]: Δήμαρχος Αμμοχώστου: Μόνο με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ η επιστροφή των Ελληνοκυπρίων

«Θα αρχίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα»

«Επιστροφή στην πόλη της Αμμοχώστου θα γίνει αποδεκτή για τους Ελληνοκύπριους νόμιμους κατοίκους της, οι οποίοι για 43 χρόνια είναι εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, μόνο με βάση τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Γαλανός ανέφερε πως απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα των όσων λέγονται για επιστροφή Ελληνοκυπρίων υπό τουρκική διοίκηση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Για το λόγω αυτό, είπε, θα αρχίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης για το θέμα, που θα φτάσει μέχρι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, την ερχόμενη Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαπεθ Σπέχαρ.

Εξάλλου, ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρει ότι παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στο Κυπριακό για προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών. Ως εκ τούτου, επαναβεβαιώνεται η θέση ότι τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν. «Οποιαδήποτε απόκλιση από τα προαναφερόμενα ψηφίσματα εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους», επισημαίνεται.

Σημειώνεται ότι, παρ’ όλη την μη επιθυμητή κατάληξη των πρόσφατων συνομιλιών για συνολική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, «συνεχίζουμε τον αγώνα για δικαίωση και επιστροφή».

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αναλάβει την δέουσα πρωτοβουλία (μεταξύ άλλων συναντήσεις με Υπουργό Εξωτερικών, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Διαπραγματευτή, εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!