Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Δίκαιη κινητικότητα των εργαζομένων υπόσχεται η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εργασίας
[Newsbeast]: Δίκαιη κινητικότητα των εργαζομένων υπόσχεται η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εργασίας

[Newsbeast]: Δίκαιη κινητικότητα των εργαζομένων υπόσχεται η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εργασίας

Αρχίζει τις εργασίες της εντός του 2019

Η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εργασίας που θα επιλαμβάνεται των θεμάτων για δίκαιη κινητικότητα των εργαζομένων εντός της ΕΕ παίρνει από σήμερα σάρκα και οστά και θα έχει έδρα τη Μπρατισλάβα.

«Εχω αναγάγει τη δίκαιη κινητικότητα του εργατικού δυναμικού σε βασική προτεραιότητα», δήλωσε η Eπίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τίσεν, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Απασχόλησης στο Λουξεμβούργο, που δίνει την έγκρισή του στον κανονισμό της νέας υπηρεσίας.

Η κ. Τίσεν σημείωσε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων συμβάλλει στην ανάπτυξη, βοηθά τις επιχειρήσεις να βρουν τις δεξιότητες που χρειάζονται και παρέχει σε όλους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταλέντα τους, πρόσθεσε όμως ότι «χρειάζεται καλή διαχείριση», απαιτούνται δηλαδή « δίκαιοι, σαφείς και αποτελεσματικά εφαρμοζόμενοι κανόνες».

Η ευρωπαία Επίτροπος είπε ακόμη ότι «θα στηρίξει την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και θα δώσει στα κράτη μέλη της ΕΕ τα εργαλεία που χρειάζονται για να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα και να καταπολεμούν τις καταχρήσεις».

Η Αρχή θα αρχίσει να λειτουργεί τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες μέχρι να μεταφερθεί στην έδρα της στη Μπρατισλάβα.

Οι διαδικασίες για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας ολοκληρώθηκαν με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με την κ. Τίσεν. Ο πρόεδρος Γιούνκερ ανακοίνωσε για πρώτη φορά την ιδέα στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, τον Σεπτέμβριο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!