Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Δικαστική νίκη για την Airbnb
[Newsbeast]: Δικαστική νίκη για την Airbnb

[Newsbeast]: Δικαστική νίκη για την Airbnb

Δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους κτηματαγοράς

Μια σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε η Airbnb , καθώς το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε σήμερα ότι η αμερικανική εταιρεία δεν χρειάζεται να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους κτηματαγοράς, καθώς η χώρα δεν είχε ενημερώσει σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση αυτή, όπως προβλέπεται από την οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της Ε.Ε. εξέτασε την υπόθεση, έπειτα από την προσφυγή της Ένωσης Τουρισμού της Γαλλίας , που κατηγορούσε την Airbnb ότι παραβιάζει τη νομοθεσία της χώρας. Ωστόσο, η απόφαση ήταν υπέρ της αμερικανικής εταιρείας.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρεί ότι η εταιρεία δεν χρειάζεται να διαθέτει επαγγελματική άδεια κτηματομεσίτη, καθώς η Γαλλία δεν ενήργησε σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Airbnb τόνισε πως η απόφαση αυτή θα της επιτρέψει να «προχωρήσει και να συνεχίσει να εργάζεται με σαφείς κανόνες».

«Θέλουμε να είμαστε καλοί εταίροι σε όλους και ήδη έχουμε συνεργαστεί με περισσότερες από 500 κυβερνήσεις για να βοηθήσουμε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να τα μοιραστούν, να ακολουθήσουν τους κανόνες και να πληρώσουν φόρο», τόνισε η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, όπως μεταδίδει το Bloomberg .

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!