Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 10 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο θα ξεπεράσει τον άνθρακα έως το 2030
[Newsbeast]: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο θα ξεπεράσει τον άνθρακα έως το 2030

[Newsbeast]: Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο θα ξεπεράσει τον άνθρακα έως το 2030

«Η παγκόσμια ζήτηση για αέριο θα αυξηθεί κατά 1,6% τον χρόνο έως το 2040»

Το φυσικό αέριο αναμένεται να ξεπεράσει τον άνθρακα ως η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο πηγή ενέργειας μετά το πετρέλαιο έως το 2030 χάρη στις προσπάθειες να μειωθεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας και στην αύξηση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Στην έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Ενεργειακές Προοπτικές για το 2018, ο IEA ανέφερε ότι η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί περισσότερο από ένα τέταρτο από το 2017 έως το 2040 υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνεται πιο αποδοτική χρήση της ενέργειας – αλλά θα αυξηθεί στο διπλάσιο χωρίς τέτοιου είδους βελτιώσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η παγκόσμια ζήτηση για αέριο θα αυξηθεί κατά 1,6% τον χρόνο έως το 2040 και θα είναι κατά 45% υψηλότερη έως τότε απ’ ό,τι σήμερα, ανέφερε ο οργανισμός.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στο «Σενάριο Νέων Πολιτικών» του IEA που λαμβάνει υπόψιν τη νομοθεσία και τις πολιτικές για μείωση των εκπομπών ρύπων και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Βασίζονται επίσης στην υπόθεση για μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα στη χρήση καυσίμων, στα κτίρια και σε άλλους παράγοντες.

«Το φυσικό αέριο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ορυκτό καύσιμο στο Σενάριο Νέων Πολιτικών, ξεπερνώντας τον άνθρακα έως το 2030 ως η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή ενέργειας μετά το πετρέλαιο», ανέφερε η έκθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!