Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: «Η διασφάλιση καταθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί»
[Newsbeast]: «Η διασφάλιση καταθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί»

[Newsbeast]: «Η διασφάλιση καταθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί»

Το δημοσίευμα της FAZ που βάλλει εναντίον αρμόδιας ομάδα εργασίας

Aν και οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωζώνης είχαν συστήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο μια ομάδα εργασίας, που μέχρι τον Ιούνιο αναμενόταν να σταθμίσει πιθανές προόδους στη διαμάχη για τη μερική κοινοτικοποίηση των διασφαλίσεων καταθέσεων, στην οποία αντιτίθενται η Γερμανία και η Ολλανδία, εντούτοις η διασφάλιση των καταθέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί, σύμφωνα με όσα γράφει η FAZ, η οποία συμπεραίνει πως η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας «σημείωσε προφανώς μικρή επιτυχία».

Η γερμανική κυβέρνηση αιτιολογεί την αντίστασή της κατά ενδεχόμενης κοινής διασφάλισης των καταθέσεων κυρίως με το ότι δεν έχουν μειωθεί επαρκώς στους τραπεζικούς ισολογισμούς οι υφιστάμενοι κίνδυνοι. Αυτοί διαπιστώνονται πρόσφατα στα αποθέματα ληξιπρόθεσμων δανείων. Ο αρμόδιος αντιπρόεδρος για το ευρώ της Επιτροπής μέχρι τον Οκτώβριο, Βάλντις Ντομπρόσφσκις παρέπεμψε την Τετάρτη ότι αυτό το απόθεμα έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό από το 2014. Στην προθεσμία ενός έτους μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα.

Έτσι, μειώθηκε σε ολόκληρη την Ε.Ε. στο τρίτο τρίμηνο του 2018, έναντι του ίδιου τριμήνου του προηγούμενου έτους από το 4,4 στο 3,3% του συνολικού αποθεματικού. Σε απόλυτους αριθμούς ανέρχεται, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα 786 δισ. ευρώ. Εκτός αυτού υφίστανται απαράλλακτες σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!