Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Διαματάρης: «Ζωτικός στόχος» η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το αμερικανικό Κογκρέσο
[Newsbeast]: Διαματάρης: «Ζωτικός στόχος» η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το αμερικανικό Κογκρέσο

[Newsbeast]: Διαματάρης: «Ζωτικός στόχος» η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας με το αμερικανικό Κογκρέσο

Ο υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για τον ρόλο της ομογένειας σε συνέδριο στις ΗΠΑ

Η αξιοποίηση του Κογκρέσου ως μοχλού ώθησης για την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας που πραγματοποίησε ο αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό υφυπουργός Εξωτερικών , Αντώνης Διαματάρης, σε ελληνικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον . Πρόκειται για την πρώτη υψηλού επιπέδου συνάντηση, «Νοτιοανατολική Ευρώπη & Ανατολική Μεσόγειος: Νέες στρατηγικές, Νέες Προοπτικές», που διοργανώνεται από το «Delphi Economic Forum» και την εφημερίδα «Καθημερινή».

Χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξη των σχέσεων με το Κογκρέσο ως «ζωτικό στόχο», ο κ. Διαματάρης υπενθύμισε ότι υπήρξαν δύσκολες στιγμές που ταλάνισαν την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στη σύγχρονη ιστορία. Όπως εξήγησε, αυτές οι δυσκολίες ανέδειξαν τον ρόλο της ελληνικής διασποράς σε σταθεροποιητικό παράγοντα των διμερών σχέσεων κατά τη διάρκεια κρίσεων. Μάλιστα συνέχισε την ιστορική αναδρομή αναφερόμενος στα διδάγματα που αποκόμισε η ελληνική κοινότητα από το εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων που είχε επιβάλει το Κογκρέσο στην Άγκυρα μετά την εισβολή στην Κύπρο.

«Για την κοινότητα υπήρξε μια τεράστια ανακούφιση, αλλά τη δίδαξε σημαντικά μαθήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος γενικότερα και τον ρόλο του Κογκρέσου, ειδικότερα, στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής… Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα και η Αμερική είναι όσο πιο κοντά μπορούν και πρέπει να είναι… Αλλά τα ζητήματα παραμένουν και είναι απειλητικά όπως άλλοτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!