Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Διαμαρτυρίες στα νησιά κατά της επίταξης χώρων για τις νέες δομές φιλοξενίας
[Newsbeast]: Διαμαρτυρίες στα νησιά κατά της επίταξης χώρων για τις νέες δομές φιλοξενίας

[Newsbeast]: Διαμαρτυρίες στα νησιά κατά της επίταξης χώρων για τις νέες δομές φιλοξενίας

Ξεκινούν αγώνες διαρκείας σε Χίο, κανένας διάλογος με την κυβέρνηση για τη Μυτιλήνη

Στους δρόμους βγαίνουν αυτές τις ημέρες για το προσφυγικό οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο στην Αθήνα και συγκεκριμένα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών , όσο και σε Μυτιλήνη και Χίο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (12.02) στο πολύκεντρο Μανταμάδου στη Λέσβο εναντίον της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα – Καβακλή για τη δημιουργία δομής μεταναστών και προσφύγων.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή . Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» σημείωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, εκπρόσωποι φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολίτες συναποφάσισαν -με πρόταση του προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή- τη σύσταση επιτροπής αγώνα, τον προειδοποιητικό αποκλεισμό για ένα 48ωρο της επιταγμένης περιοχής και την άρνηση κάθε διαλόγου με τη κυβέρνηση έως ότου καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάχθηκε η περιοχή που, όπως αναφέρεται, ανήκει σε ιδιώτες, οι οποίοι και λειτουργούν εκεί κτηνοτροφικές μονάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!