Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Οι διαφορές της ζωής σε μία πόλη της επαρχίας, μακριά από την Αθήνα
[Newsbeast]: Οι διαφορές της ζωής σε μία πόλη της επαρχίας, μακριά από την Αθήνα

[Newsbeast]: Οι διαφορές της ζωής σε μία πόλη της επαρχίας, μακριά από την Αθήνα

Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Ή μήπως όχι;
Γράφει
η Δήμητρα Ζάρκου

«Να ζει κανείς στην επαρχία ή να μη ζει;» Ιδού η απορία. Μία απορία που μπορεί κανείς να απαντήσει μόνο αν ζει στην επαρχία , έχοντας προηγουμένως γευτεί τα καλά αλλά και τα στραβά της Αθήνας. Η απόφαση της αποκέντρωσης δεν είναι πάντα εύκολη, ειδικά αν θα χρειαστεί να αφήσεις πίσω σου μια ολάκερη ζωή και να πας σε έναν άλλον τόπο και να κάνεις μία νέα αρχή.

Η δική μου περίπτωση είναι διαφορετική, αφού επέστρεψα στα πάτρια εδάφη. Αλλά όπως και να το κάνεις η μετάβαση, ειδικά τον πρώτο καιρό δεν είναι πάντα εύκολη και η καθημερινότητα σε μία πόλη της επαρχίας, δεν κινείται στους τρελούς ρυθμούς της Αθήνας.

Ερωτική μετανάστης στην Κόρινθο

Μπορεί να σου ακούγεται τρελό. Μπορεί και όχι. Αλλά εμένα η Αθήνα μού αρέσει. Μου αρέσει πολύ. Από την πρώτη επαφή με μάγεψε. Και όταν στα 17 μου ήρθα στην πρωτεύουσα για σπουδές, ήξερα πως δεν ήρθα για λίγο αλλά για μόνιμα. Τι και αν από τον πρώτο χρόνο απέκτησα αγοραφοβία;

Η Αθήνα λειτούργησε πάνω μου σαν ξελογιάστρα και πλανεύτρα. Ήταν και το νεαρό της ηλικίας που το ξεμυάλισμα δεν ήταν και δύσκολο. Αλλά, «ους ο έρωτας συνέζευξεν, Αθήνα μη χωριζέτω». Και ήρθα κι ερωτεύτηκα παπούτσι από τον τόπο μου, την Κορινθία .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!