Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Δεν θα πεζοδρομηθεί η Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη
[Newsbeast]: Δεν θα πεζοδρομηθεί η Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη

[Newsbeast]: Δεν θα πεζοδρομηθεί η Αγία Σοφία στη Θεσσαλονίκη

Οι αντιδράσεις για την απόφαση Μπουτάρη και οι αιχμές Νοτοπούλου κατά του νυν δημάρχου

Να μην προχωρήσει η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, στο τμήμα της κάτω από την οδό Τσιμισκή, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σε μια συζήτηση που ξεκίνησε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και περιείχε διαφωνίες μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διάλυση της σύμβασης με τον εργολάβο.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η διοίκηση του δήμου επιθυμούσε να διευθετηθεί πριν ο ανάδοχος ξεκινήσει εργασίες στο σημείο.

Ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε διαφωνήσει με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, θέση την οποία είχε εκφράσει στον προκάτοχό του και πριν την αλλαγή σκυτάλης. Ωστόσο, οΓιάννης Μπουτάρης επέλεξε να υπογράψει τη σχετική σύμβαση στις 8 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της θητείας του.

Σήμερα, η διοίκηση, δια του αρμόδιου αντιδημάρχου, Μάκη Κυριζίδη, εισηγήθηκε τη διάλυση της σύμβασης με το σκεπτικό ότι με τις παρούσες συνθήκες θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πόλη εάν κλείσει για τα οχήματα η κάθοδος της Αγίας Σοφίας.

Η θέση της διοίκησης

Απαντώντας στους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης σχετικά με τις αξιώσεις που μπορεί να εγείρει ο εργολάβος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μάκης Κυριζίδης, αλλά και ο νομικός σύμβουλος του δήμου κ. Χρυσικός, τόνισαν ότι το πλαφόν αποζημίωσης για έργο που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο δεν ξεπερνά το 5%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!