Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: «Δεν αρκούν τα δωμάτια για να καλύψουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη»
[Newsbeast]: «Δεν αρκούν τα δωμάτια για να καλύψουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη»

[Newsbeast]: «Δεν αρκούν τα δωμάτια για να καλύψουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη»

Κινητοποίηση στο ΑΠΘ για τη στέγαση των πρωτοετών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων και οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών. Μέσω αυτής της κίνησης ζητούν να βρεθεί λύση στα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν πρωτοετείς φοιτητές , αλλά και να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τους αντιπρυτάνεις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, καθηγητή Δημήτρη Κωβαίο, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα και Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητή Ανδρέα Γιαννακουδάκη.

«Στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού συναντήσαμε τη νέα πρυτανική Αρχή και θέσαμε μια σειρά από προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε μέσα στο Πανεπιστήμιο», δήλωσε το μέλος φοιτητικού συλλόγου της Πολυτεχνικής, Αλέξης Παπαδόπουλος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι πρυτανικές Αρχές μας έδωσαν κάποιες γενικόλογες υποσχέσεις και δεσμεύσεις όπως και οι προηγούμενες ότι θα πιέσουν σε κάποια κατεύθυνση που αντικειμενικά ούτε κι εμείς καταλάβαμε πώς θα γίνει. Για το θέμα των φοιτητικών εστιών ουσιαστικά εδώ και χρόνια είμαστε μπαλάκι ανάμεσα στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, στο υπουργείο και την πρυτανεία, όλοι νίπτουν τα χείρας τους μη δίνοντας λύσεις στα προβλήματα των φοιτητών», πρόσθεσε.

«Δεν αρκούν τα δωμάτια για να καλύψουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη», είπε η πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, Άντζελα Λάρδα, η οποία εξήγησε ως «τα 1.5000 δωμάτια που υπάρχουν αντιστοιχούν στο 2% των φοιτητών του ΑΠΘ ».

«Κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί περίπου 120 από τους 350 φοιτητές που κάνουν αίτηση, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν φοιτητές στον αέρα, που δεν ξέρουν αν θα πάρουν μέχρι το τέλος της χρονιάς δωμάτιο κι αν θα χάσουν το εξάμηνό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!