Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Δεμένα τα πλοία για δύο μέρες
[Newsbeast]: Δεμένα τα πλοία για δύο μέρες

[Newsbeast]: Δεμένα τα πλοία για δύο μέρες

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 8 Δεκέμβρη

Κόκκινο πανί αποτελεί για τους Έλληνες ναυτικούς το φορολογικό, οι οποίοι κήρυξαν 48ωρη πανελλαδική απεργία με αποτέλεσμα σήμερα και αύριο να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο πλοίου.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 6 το πρωί της Κυριακής, ενώ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με αίτημα να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Οι έλληνες ναυτικοί, αντί να έχουν μηδενική φορολόγηση, λόγω της ιδιομορφίας και των ιδιαίτερα σκληρών και ανθυγιεινών συνθηκών του επαγγέλματος και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, έχουν ήδη υποστεί μέχρι σήμερα εξοντωτική αύξηση της φορολογίας του εισοδήματός τους.

Και ενώ έπρεπε να αποκατασταθεί η άδικη αυτή μέχρι σήμερα φορολόγησή τους με το προσχέδιο της κυβέρνησης προς την Τρόικα, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης από τους Θεσμούς, προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που τους διέπει και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45%, στο οποίο ποσοστό, αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνισή του, αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το Κράτος» αναφέρει η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!