Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Δεύτερος ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε νεκρός σε μια εβδομάδα στην Ινδονησία
[Newsbeast]: Δεύτερος ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε νεκρός σε μια εβδομάδα στην Ινδονησία

[Newsbeast]: Δεύτερος ελέφαντας της Σουμάτρας βρέθηκε νεκρός σε μια εβδομάδα στην Ινδονησία

Το θηλαστικό είτε δηλητηριάστηκε είτε του έκαναν ηλεκτροπληξία

Νεκρός βρέθηκε έναςελέφαντας της Σουμάτρας, που είναι είδος υπό εξαφάνιση, ο δεύτερος μέσα σε μία εβδομάδα.

Ο πρώτος ελέφαντας είχε βρεθεί αποκεφαλισμένος με ξεριζωμένους τους χαυλιόδοντές του και πιστεύεται ότι έπεσε θύμα λαθροθηρίας, ενώ ο δεύτερος μπορεί να δηλητηριάστηκε ή να του προκάλεσαν ηλεκτροπληξία.

Μόνον περίπου 2.400-2.800 ελέφαντες της Σουμάτρας έχουν απομείνει στον κόσμο, με το είδος αυτό να βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Το τελευταίο θύμα, μια 25χρονη ελεφαντίνα βάρους τριών τόνων, υπολογίζεται ότι είχε πεθάνει περίπου μια εβδομάδα πριν από τον εντοπισμό της την Τετάρτη σε φυτεία στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, σύμφωνα με κτηνίατρο της ινδονησιακής Υπηρεσίας Διατήρησης Φυσικών Πόρων.

«Δεν έφερε τραύματα, το οποίο μπορεί να υποδεικνύει ότι ο θάνατός της προκλήθηκε είτε από ηλεκτροπληξία είτε απόδηλητηρίαση , αλλά για να βεβαιωθούμε θα πρέπει πρώτα να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής Άγκους Αριάντο τηλεφωνικώς στο Reuters.

Οι ελέφαντες μπαίνουν συχνά στις φυτείες της περιοχής για να φάνε καρπούς φοινίκων, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μια ομάδα προσπαθούσε αυτήν την εβδομάδα να εμποδίσει την είσοδο ελεφάντων σε οικισμούς.

Ο περιορισμός του φυσικού βιότοπου του είδους αυτού και η σύγκρουση με τον άνθρωπο έχουν τα τελευταία χρόνια μειώσει δραματικά τον αριθμό των ελεφάντων της Σουμάτρας, οι οποίοι ζουν στα τροπικά δάση κυρίως της Σουμάτρας και του Βόρνεο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!