Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Δεύτερη προσφυγή της Κομισιόν για τα λύματα στο Θριάσιο
[Newsbeast]: Δεύτερη προσφυγή της Κομισιόν για τα λύματα στο Θριάσιο

[Newsbeast]: Δεύτερη προσφυγή της Κομισιόν για τα λύματα στο Θριάσιο

Η Ελλάδα εχει καταδικαστεί μια φορά το 2004

Αποδεκτή έκανε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και δεύτερη προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας με την οποία ζητά την επιβολή προστίμου για τους σταθμούς επεξεργασίας των αστικών λυμάτων του Θριασίου Πεδίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι σταθμοί επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν μεν ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία από το 2012, έχοντας τη δυνατότητα να προβούν σε αφαίρεση του αζώτου, ωστόσο μόνο ένα ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό (28%) των αστικών λυμάτων της περιοχής του Θριασίου Πεδίου υπόκειται έως τώρα σε συλλογή και επεξεργασία. Σημειώνεται πως η υπόθεση έχει ξεκινήσει το 2000 και έκτοτε η Ελλάδα εχει καταδικαστεί μια φορά το 2004.

Τον Ιούνιο του 2016 η Επιτροπή κατέθεσε τη δεύτερη προσφυγή της κατά της Ελλάδας με αιτήματα:

  • Να διατάξει την Ελλάδα να καταβάλει στην Επιτροπή μια προτεινόμενη χρηματική ποινή ύψους 34.974,00 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της πρώτης απόφασης
  • Να επιβάλει στην Ελλάδα την καταβολή ημερησίου κατ’ αποκοπή ποσού ύψους 3.828,00 ανά ημέρα από την ημέρα έκδοσης της πρώτης απόφασης έως την ημερομηνία που θα εκδοθεί η απόφαση στην παρούσα υπόθεση ή την ημερομηνία εκτέλεσης της πρώτης απόφασης εάν επέλθει νωρίτερα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!