Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Δευτέρα και Τετάρτη οι νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
[Newsbeast]: Δευτέρα και Τετάρτη οι νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

[Newsbeast]: Δευτέρα και Τετάρτη οι νέες διασκέψεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου τάσσεται ο εισηγητής

Δυο νέες διασκέψεις κατά τη διάρκεια των οποίων η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, όρισε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κ. Νίκος Σακελλαρίου. Οι κρίσιμες διασκέψεις θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης.

Η Ολομέλεια αφού ξεπέρασε, με ευρεία πλειοψηφία (16-9) το σκόπελο των τυπικών θεμάτων εισέρχεται τώρα στην ουσία της υπόθεσης η οποία αφορά το κρίσιμο θέμα της συνταγματικότητας.

Την Δευτέρα αναμένεται κατά τη διάρκεια της τέταρτης διάσκεψης να ολοκληρώσει την εισήγηση του ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου ο οποίος στην αρχική του τοποθέτηση , όπως αναμενόταν , τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων που εκδόθηκαν σε επιταγή του εν λόγω νόμου.

Στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους και εκτός απροόπτου η ψηφοφορία επί των συνταγματικών θεμάτων θα πραγματοποιηθεί στην διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!