Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: Δανίκας για Joker: Ο νόμος για τις ταινίες υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ
[Newsbeast]: Δανίκας για Joker: Ο νόμος για τις ταινίες υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ

[Newsbeast]: Δανίκας για Joker: Ο νόμος για τις ταινίες υπήρχε και επί ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην πολιτική σκηνή είναι υποκρισία»

«Υποκρισία» χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει τις τις τελευταίες μέρες με την ταινία «Joker» ο κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Δανίκας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Δανίκας μίλησε για τον σάλο που έχει προκληθεί μετά την καταγγελία για την παρακολούθηση της ταινίας από ανήλικους και την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως αυτό που συμβαίνει στην πολιτική σκηνή με αφορμή την ταινία «είναι υποκρισία», υπενθυμίζοντας πως ο νόμος αυτός υπήρχε και επί εποχή ΣΥΡΙΖΑ .

«Το ίδιο συνέβαινε και επί Τσίπρα» είπε ο κ. Δανίκας και προσέθεσε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν άλλαξε το νόμο, με αφορμή τη στάση της αντιπολίτευσης και τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης .

Ωστόσο, θεωρεί πως η ταινία είναι επικίνδυνη πολιτικά, καθώς προβάλλει έναν πρωταγωνιστή που δεν έχει πολιτική συνείδηση και οι νέοι μπορεί να ταυτιστούν.

Παρόλα αυτά ο κ. Δανίκας υποστηρίζει πως ο νόμος σχετικά με τις κατάλληλες ηλικίες για παρακολούθηση ταινιών πρέπει να καταργηθεί και η ευθύνη πρέπει να πάει αποκλειστικά στους γονείς, καθώς είναι θέμα ανατροφής.

Σχετικά με την παρέμβαση της αστυνομίας είπε πως από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι επιτροπές βλέπουν τις ταινίες πριν προβληθούν και αποφασίζουν τις ηλικίες που θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν , προσθέτοντας για άλλη μια φορά ότι η στάση όσων είναι αντίθετοι στην θέασή της από ανηλίκους είναι υποκριτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!