Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Corriere della Sera: Πέρα για πέρα παράνομες οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
[Newsbeast]: Corriere della Sera: Πέρα για πέρα παράνομες οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

[Newsbeast]: Corriere della Sera: Πέρα για πέρα παράνομες οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ντι Μάιο για τις τελευταίες εξελίξεις

Πέρα για πέρα παράνομες χαρακτηρίζονται οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στο Οικόπεδο 8 από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σε ένα άρθρο που δημοσίευσε την Τετάρτη (29/01), το οποίο έχει τίτλο: «Λιβύη , το παιχνίδι στρατηγικής φυσικού αερίου και πετρελαίου: H Ιταλία στη Μεσόγειο και η τουρκική πρόκληση».

Μέσω της ανάλυσης που γίνεται, καταγράφονται οι κινήσεις της Άγκυρας, για τις οποίες υπογραμμίζεται πως το «Yavuz» εδώ και δέκα ημέρες «παραμένει σε περιοχή, στην οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκεται. Και στην οποία, κυρίως, δεν θα έπρεπε να δρα, από τη στιγμή που πρόκειται για άδεια εκμετάλλευσης, η οποία δόθηκε από κυβέρνηση χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης, η Corriere della Sera υπογραμμίζει ότι «για πρώτη φορά, η δραστηριότητα του “Yavuz ” είναι πέρα για πέρα παράνομη». Όπως σημειώνει το ιταλικό Μέσο, «είναι περίπου σαν ένα τουρκικό πλοίο να ξεκινά γεωτρήσεις , χωρίς άδεια, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την πόλη Ραβένα ή τη Σικελία ή και στη Βόρεια Θάλασσα της Ολλανδίας».

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα γράφει ότι «προς το παρόν δεν υπήρξε καμία αντίδραση και δεν έχουν καταγραφεί ηχηρές απαντήσεις σε διπλωματικό ή πολιτικό επίπεδο». Προστίθεται, δε, ότι καμία αντίδραση δεν υπήρξε «από τη Ρώμη ή το Παρίσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!