Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Coca Cola: Οι καταναλωτές θέλουν τα πλαστικά μπουκάλια και η εταιρεία δεν τα καταργεί
[Newsbeast]: Coca Cola: Οι καταναλωτές θέλουν τα πλαστικά μπουκάλια και η εταιρεία δεν τα καταργεί

[Newsbeast]: Coca Cola: Οι καταναλωτές θέλουν τα πλαστικά μπουκάλια και η εταιρεία δεν τα καταργεί

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ανακυκλώνει όσα πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιεί μέχρι το 2030

Η Coca Cola δεν θα καταργήσει τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης επειδή οι καταναλωτές εξακολουθούν να τα θέλουν, δήλωσε χθες στο BBC η επικεφαλής του τμήματος αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Μπία Πέρεζ, τα πλαστικά μπουκάλια αρέσουν στους καταναλωτές γιατί σφραγίζονται ξανά χάρη στο καπάκι τους και είναι ελαφριά.

Η εταιρεία, η οποία είναι μια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών απορριμμάτων στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να ανακυκλώνει όσα πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιεί μέχρι το 2030.

Αλλά οι ακτιβιστές για το περιβάλλον ισχυρίζονται ότι πολλά μπουκάλια του αναψυκτικού θα εξακολουθήσουν να μην ανακυκλώνονται και θα καταλήγουν στις χωματερές.

Η κολοσσιαία εταιρεία παράγει περίπου τρία εκατομμύρια τόνους πλαστικής συσκευασίας τον χρόνο, που ισοδυναμούν με 200.000 μπουκάλια το λεπτό.

Το 2019 βρέθηκε ότι είναι η πιο ρυπογόνος εταιρεία, έπειτα από έναν παγκόσμιο έλεγχο πλαστικών απορριμμάτων από την φιλανθρωπική οργάνωση Break Free from Plastic.

Αλλά μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός η Πέρες είπε ότι η εταιρεία έχει αναγνωρίσει πως πρέπει τώρα να αποτελέσει «μέρος της λύσης».

Η Coke έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό για τουλάχιστον το 50% των συσκευασιών της ως το 2030. Παράλληλα συνεργάζεται με μκο σε όλον τον κόσμο για να βοηθήσει στην βελτίωση της συλλογής των πλαστικών απορριμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!