Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Climate Strike: Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής στη Θεσσαλονίκη
[Newsbeast]: Climate Strike: Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής στη Θεσσαλονίκη

[Newsbeast]: Climate Strike: Δράση κατά της κλιματικής αλλαγής στη Θεσσαλονίκη

Το παγκόσμιο κίνημα διοργανώνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τον Αύγουστο του 2018

Tις φωνές τους με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που διαμαρτύρονται κάθε Παρασκευή, ζητώντας δράση και αλλαγή πολιτικών για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή, ένωσαν σήμερα μαθητές, φοιτητές και οικογένειες, στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο και πορεία προς το δημαρχιακό μέγαρο.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κρατούσαν πανό και πλακάτ με μηνύματα υπέρ της προστασίας του πλανήτη, όπως «Make it Greener Make it Cleaner and do it now» (Κάνε τον (πλανήτη) πιο πράσινο, Κάνε τον πιο Καθαρό και Κάνε το τώρα), «Νο Polution is the only solution» (Όχι μόλυνση, είναι η μόνη λύση), «There is no planet B» (Δεν υπάρχει πλανήτης Β), «Change the politics not the climate» (Αλλάξτε πολιτικές όχι το κλίμα), εκφράζοντας ανησυχία και αγωνία για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στη Γη.

«Στο προηγούμενο “Global Climate Strike”, στις 15 Μαρτίου συμμετείχαν 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα 24 Μαΐου, ενώ οι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν για τις ευρωεκλογές, περιμένουμε πολύ περισσότερο κόσμο να πάρει μέρος στις συγκεντρώσεις» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Δημήτρης Γκλιάγας από την ομάδα Climate Strike Thessaloniki.

«Θέλουμε να ωθήσουμε τους πολιτικούς να ακολουθήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, σε ό,τι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και πολύ περισσότερο να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!