Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Χριστουγεννιάτικο μέρισμα και αναδρομικά στους συνταξιούχους φέρνει η αύξηση φορο-εσόδων
[Newsbeast]: Χριστουγεννιάτικο μέρισμα και αναδρομικά στους συνταξιούχους φέρνει η αύξηση φορο-εσόδων

[Newsbeast]: Χριστουγεννιάτικο μέρισμα και αναδρομικά στους συνταξιούχους φέρνει η αύξηση φορο-εσόδων

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ ανέβασε τα φορολογικά έσοδα – Ζεστό χρήμα έφεραν και οι 120 δόσεις

Το δρόμο για ένα νέο κύκλο παροχών ανοίγει η υπέρβαση που καταγράφουν τα φορολογικά έσοδα.

Ο Σεπτέμβριος, μήνα κατά τον οποίο πληρώθηκε η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος έφερε χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που βλέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφώνεται στο τέλος του έτους πάνω από τα 3,68% του ΑΕΠ που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο τα έσοδα έτρεξαν με μεγάλες ταχύτητες καταγράφοντας υπέρβαση η οποία ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ και ενώ είχαν προηγηθεί υπερβάσεις 290 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και 192 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τους στόχους.

Η εικόνα αυτή δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση μετά το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης που θα πληρώσει φέτος προκαταβολικά στα νοικοκυριά που το δικαιούνται, να μοιράσει «κοινωνικό μέρισμα» αλλά και να ξεκινήσει την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το συγκεκριμένο διάστημα εκτιμάται πως θα προκύψει ένα έξτρα δημοσιονομικό κόστος της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ για αναδρομικά στις επικουρικές συντάξεις , το οποίο είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να καταβάλλει το αργότερο έως τον Ιανουάριο ώστε να μετρήσει στον φετινό προϋπολογισμό που εμφανίζει υπερπλεόνασμα.

Πριν τα στοιχεία του Σεπτέμβρη, το προσχέδιο προϋπολογισμού έθετε τον πήχη του φετινού πλεονάσματος στο 3,68% του ΑΕΠ με υπέρβαση 347 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο δημιουργώντας μια πρώτη «μαγιά» για τη διανομή «κοινωνικού μερίσματος».

Η μορφή του, δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!