Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης γράφει για τη δολοφονία Λαμπράκη
[Newsbeast]: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης γράφει για τη δολοφονία Λαμπράκη

[Newsbeast]: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης γράφει για τη δολοφονία Λαμπράκη

Παρουσίαση του βιβλίου του «Επιτελών το καθήκον μου»

«Το παρόν βιβλίο εγράφη εις εκπλήρωσιν χρέους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος και πρέπει να γνωρίζει την αλήθειαν», γράφει ο Χρήστος Σαρτζετάκης, προλογίζοντας το δίτομο έργο του, «Επιτελών το καθήκον μου», που αφηγείται «τήν άνακριτικήν διερεύνησιν ένός είδεχθούς έγκλήματος, τής έκ πολιτικής αφετηρίας δολοφονίας τού βουλευτού τής άριστεράς Γρηγορίου Λαμπράκη είς τήν Θεσσαλονίκην τήν 22αν Μαΐου 1963».

Τον Χρήστο Σαρτζετάκη, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πενταετία 1985-1990, επέλεξε, παρά τον νεαρόν της ηλικίας του, τον Μάιο του 1963 ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Κόλλιας, να χειριστεί την «υπόθεση Λαμπράκη».

Στις 1.700 σελίδες του δίτομου έργου του ο πρωταγωνιστής ανακριτής της υπόθεσης Λαμπράκη δίνει, τριάντα τρία χρόνια μετά, τη δική του κατάθεση για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα και σφράγισε μα ολόκληρη εποχή. Παράλληλα, δίνει την διεξοδική περιγραφή του κλίματος της καταπιεστικής εκείνης εποχής, την ιστόρηση της δικής του εμπειρίας, καθώς και την βιωματική του αντίληψη για τον ρόλο του δικαστή.

«Από της πρώτης στιγμής έλαβα την απόφασιν να επιτελέσω το καθήκον μου εις το ακέραιον, αντιπαλαίων εναντίον όλων των δυσχερειών από κάθε πλευράν, εναντίον κάθε προσκόμματος, και αδιαφορών διά τας οιασδήποτε εις βάρος μου συνεπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!