Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών στον Σέρβο πρόεδρο από τον δήμαρχο
[Newsbeast]: Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών στον Σέρβο πρόεδρο από τον δήμαρχο

[Newsbeast]: Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών στον Σέρβο πρόεδρο από τον δήμαρχο

Κώστας Μπακογιάννης: Τους δυο λαούς μας έχει συνδέσει η πλούσια αλλά και ταραγμένη ιστορική διαδρομή τους

Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, σε αναγνώριση της μεγάλης και ιστορικής φιλίας που συνδέει την Ελλάδα και τη Σερβία, αλλά και σε ένδειξη ειλικρινούς εκτίμησης προς το πρόσωπο του προέδρου της γειτονικής χώρας, τίμησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς .

Σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων υποδέχθηκε «τον πρόεδρο μίας φίλης χώρας, έναν πολύπειρο πολιτικό άντρα, νομικό και φίλο της λογοτεχνίας και της ιστορίας», όπως χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Σερβίας.

«Τους δύο λαούς μας έχουν συνδέσει στενά η γεωγραφία και η ιστορία, αυτή η τόσο πλούσια αλλά και τόσο ταραγμένη ανά τους αιώνες ιστορική διαδρομή στην κοινή “κατοικία” μας, τη Βαλκανική Χερσόνησο», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «H προσοχή μας στρέφεται στα πάμπολλα εκείνα στοιχεία που μας ενώνουν και αβίαστα αναγνωρίζουμε στον σερβικό λαό, με τον οποίο συνταξιδεύουμε πάνω από 1.000 χρόνια αποκτώντας στην πορεία κοινή θρησκεία, ήθη και έθιμα, νοοτροπία και χαρακτήρα. Η σημερινή πραγματικότητα μας επιβάλλει να ζήσουμε το κοινό μας μέλλον με ειρήνη, συνεργασία και ομόνοια. Σήμερα πια η αποδοχή της πραγματικότητας της γειτνίασης και ο ρεαλισμός που πρέπει να διέπει τις πολιτικές ηγεσίες απαιτεί σχέσεις εποικοδομητικής συνύπαρξης και συνεργασίας, με σεβασμό πάντα των διαχρονικών αξιών μας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Βελιγράδι, με το οποίο η Αθήνα συνδέεται εδώ και πάνω από μισό αιώνα με Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας, το οποίο αμοιβαία επικαιροποιείται και επικεντρώνεται σε στοχευμένες δράσεις για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών των πολιτών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!