Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 9 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία ζητάει ο δήμος Κω
[Newsbeast]: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία ζητάει ο δήμος Κω

[Newsbeast]: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία ζητάει ο δήμος Κω

«Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς προβλήματα και να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο»

Τα στοιχεία από τις αυτοψίες των ελεγκτών-μηχανικών της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ που διενήργησαν τους ελέγχους επικαλείται ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, για να τονίσει ότι οι υπηρεσίες του δήμου Κω, εφόσον διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι απαραίτητες εργασίες και επισκευές.

Η πρώτη αποτίμηση της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε που διενήργησε τους ελέγχους και τις αυτοψίες, απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Κυρίτσης επισημαίνει ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς προβλήματα και να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο, αφού κάθε άλλη λύση (μετεγκατάσταση ή ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων για να φιλοξενήσουν τα σχολεία) δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία που επλήγησαν περισσότερο είναι το 1ο Λύκειο Κω, το 2ο Λύκειο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω, τα οποία είναι πολυπληθή.

Ιδιαίτερα, το 1ο Γυμνάσιο Κω διαθέτει ένα μαθητικό δυναμικό που ξεπερνά τους 400 μαθητές, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη μετεγκατάσταση του σε άλλη σχολική δομή ή και την εκ περιτροπής λειτουργία.

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρει:

«Ολοκληρώσαμε τους ελέγχους, έχουμε σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του νησιού, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!