Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Χορηγία 4 εκατ. ευρώ από το ίδρυμα IKEA για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων
[Newsbeast]: Χορηγία 4 εκατ. ευρώ από το ίδρυμα IKEA για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

[Newsbeast]: Χορηγία 4 εκατ. ευρώ από το ίδρυμα IKEA για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Η The HOME Project που προχω΄ρησε στην ανακοίνωση έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερα από 300 παιδιά

Χορηγία 4 εκατ. ευρώ έλαβε από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ η «The HOME Project», ώστε να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ανθρωπιστικού σκοπού που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 και παρέχει ασφάλεια σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα ασυνόδευτα, «έλαβε χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ (ikeafoundation.org ), ώστε να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης. Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative (ascendcollaborative.org/ ), μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα -ανάμεσα σε αυτούς και του Ιδρύματος ΙΚΕΑ- που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, «η νέα τριετής χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος IKEA θα επιτρέψει στην The HOME Project να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους, σύμφωνα και με τον διαρκή στόχο της οργάνωσης που, εκτός από στέγαση, προσφέρει στα παιδιά ένα ολιστικό μοντέλο υποστήριξης, που τα βοηθά να επανακάμψουν από βαθιά τραύματα και να χτίσουν ένα καινούργιο μέλλον για τους εαυτούς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!