Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Τα χίλια πρόσωπα ενός ζώου αλλιώτικου από τα άλλα
[Newsbeast]: Τα χίλια πρόσωπα ενός ζώου αλλιώτικου από τα άλλα

[Newsbeast]: Τα χίλια πρόσωπα ενός ζώου αλλιώτικου από τα άλλα

Η θάλασσα έχει το δικό της… χαμαιλέοντα

Χταπόδι μίμο το λένε, ζει στα βάθη Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού και μπορεί να πάρει το σχήμα και τα χρώματα κάθε είδους που ζει εκεί!

Ως ένα από τα πιο έξυπνα και ευπροσάρμοστα είδη της θάλασσας, μετατρέπεται εύκολα σε ό,τι σκεφτεί για να γλιτώσει από τους θηρευτές του ή για να παραπλανήσει τη λεία του.

Το βολεύει να καμωθεί το νερόφιδο; Εύκολο. Θέλει να περάσει για καλκάνι; Ακόμα πιο εύκολο. Το χταπόδι μίμος (Thaumoctopus mimicus) είναι ο απόλυτος χαμαιλέοντας των νερών, αλλάζοντας χρώμα, υφή, ακόμα και συμπεριφορά για να μπει καλύτερα στον εκάστοτε ρόλο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν σήμερα πως μπορεί να μιμηθεί ακόμα και 15 θαλάσσια είδη που ζουν γύρω του. Και αποτελεί μάλιστα σχετικά καινούρια ανακάλυψη, καθώς επιστημονικά αναγνωρίστηκε μόλις το 1998 στα ανοιχτά της Ινδονησίας .

Ακόμα κι έτσι όμως, δεν είμαστε σίγουροι αν ζει μόνο στον Ινδικο-Ειρηνικό, καθώς έχει βρεθεί ακόμα και στα τροπικά νερά της Αυστραλίας. Δεν είναι εξάλλου καθόλου εύκολο να το διακρίνεις στο νερό και να το κατατάξεις στο είδος όπου ανήκει.

Στα κανονικά του, έχει μια καφέ-μπεζ απόχρωση και είναι σχετικά μικρόσωμο. Τον χαμαιλέοντα τον κάνει πάντα βέβαια, για να ταιριάζει με το περιβάλλον του και να μπορεί να κυνηγά ευκολότερα μικρά ψάρια και οστρακόδερμα. Στα οποία παρουσιάζεται συνήθως ως ιδανικός… σύντροφος για ζευγάρωμα .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!