Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα θα πετύχει απολιγνιτοποίηση έως το 2023
[Newsbeast]: Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα θα πετύχει απολιγνιτοποίηση έως το 2023

[Newsbeast]: Χατζηδάκης στις Βρυξέλλες: Η Ελλάδα θα πετύχει απολιγνιτοποίηση έως το 2023

Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής

Μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις περιοχές που επηρεάζονται από την κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρέμβασή του σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

To μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πετύχει απολιγνιτοποίηση έως το 2023, καθώς «μόνο μία λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ θα μείνει ανοιχτή έως το 2028 και γι΄ αυτόν τον λόγο η χώρα πρέπει να ανταμειφθεί από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της ΕΕ», έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης , λαμβάνοντας το λόγο, σημείωσε ότι η Ελλάδα, όπως έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι αποφασισμένη να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτή τη διεθνή προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal), που πρόσφατα παρουσίασε η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο υπουργός, ειδικότερα, τόνισε στην ομιλία του, ότι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής, σε αυτό το πλαίσιο είναι:

  1. Η πλήρης απολιγνιτοποίηση της χώρας ουσιαστικά μέχρι το 2023 (πολύ νωρίτερα από τον τεθέντα ευρωπαϊκό στόχο), με δεδομένη τη διασφάλιση πως θα είναι μία δίκαιη μετάβαση για τις περιοχές που επηρεάζονται. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές που παράγουν λιγνίτη με μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από το Ταμείο Δίκαιας Μετάβασης της ΕΕ, με δεδομένο ότι αυτές οι περιοχές προσαρμόζονται γρηγορότερα στο στόχο της μετάβασης στη μετά άνθρακα εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!