Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για επταήμερη εργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για επταήμερη εργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση για επταήμερη εργασία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Κάνει λόγο για «κακόγουστο θέατρο εναντίον του Κυρ. Μητσοτάκη»

Τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 2018-2020 που υπεγράφη στις 15.11.2018 από τον Χρήστο Σπίρτζη και εγκρίθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προβλέπει επταήμερη εργασία των μηχανοδηγών, κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης ώστε «να καταδείξει την υποκρισία της κυβέρνησης που κατακεραυνώνει τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι δήθεν μίλησε για επταήμερο εργασίας».

Στον απόηχο του θέματος που άνοιξε μετά την συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ , ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «τραγελαφικό θέμα, που μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ γελοιοποιεί» και εξέφρασε την ελπίδα να λήξει εδώ «από την στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι συμβάσεις, που επιτρέπουν την επταήμερη εργασία, υπογράφηκαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ με δύο μόνο, από τα δεκάδες παραδείγματα, την κλαδική σύμβαση στον Τουρισμό και την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ». Η συγκεκριμένη σύμβαση, που κατέθεσε στα πρακτικά ο κ. Χατζηδάκης, στο σημείο για τη «διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών» αναφέρεται ότι «οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον μέρες (επτά συνεχόμενες μέρες)».

«Πανηγυρίζετε για το επταήμερο διότι υποτίθεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – ο μόνος πολιτικός στον κόσμο, θέλει να βάλει όλους τους εργαζόμενους να δουλεύουν 365 μέρες το χρόνο και αποδεικνύεται ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση Παπαστράτος τελικώς πρώτος ο κ. Τσίπρας που τον κατακεραύνωσε είχε επισκεφτεί από το 2017 τον Παπαστράτο και είχε επαινέσει το εργασιακό καθεστώς και η κ. Αχτσιόγλου είχε αποδεχθεί τη σύμβαση, που επίσης τον κατακεραύνωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!