Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ και τα έργα ενεργειακών υποδομών στις προτεραιότητες της κυβέρνησης
[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ και τα έργα ενεργειακών υποδομών στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

[Newsbeast]: Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ και τα έργα ενεργειακών υποδομών στις προτεραιότητες της κυβέρνησης

Η δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το συνέδριο του Economist

Τα θέματα της ΔΕΗ, η επιτάχυνση των έργων ενεργειακών υποδομών και η αντιμετώπιση των ανοιχτών εκκρεμοτήτων με την Κομισιόν είναι οι άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ , περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Για τις ενεργειακές υποδομές, ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου συζητείται από την προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο, το 2009.

Εξέφρασε, πάντως, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε -όπως είπε- τις δοξασίες «και έχει προσχωρήσει στις δικές μας απόψεις ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος στον τομέα της ενέργειας . Έτσι υπάρχει μια βάση για τις επιχειρήσεις και τους διεθνείς παράγοντες». Όπως ανέφερε: «Έχει σημασία να πάμε γρήγορα, υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την υλοποίηση των έργων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τόσο την μικρή (μέσω Πελοποννήσου) όσο και τη μεγάλη (μέσω Αττικής) διασύνδεση. «Προφανώς θα θέλαμε σύνδεση με την Κύπρο, αλλά η ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης είναι επείγον θέμα. Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουν όλα μαζί», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!