Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Χαρίτσης: Διαπραγμάτευση της φυγομαχίας από την κυβέρνηση της ΝΔ
[Newsbeast]: Χαρίτσης: Διαπραγμάτευση της φυγομαχίας από την κυβέρνηση της ΝΔ

[Newsbeast]: Χαρίτσης: Διαπραγμάτευση της φυγομαχίας από την κυβέρνηση της ΝΔ

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ»

Για «διαπραγμάτευση της φυγομαχίας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης , τονίζοντας ότι είναι «πολύ επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το «εργαλείο του καταπιστευτικού λογαριασμού που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που», όπως συμπλήρωσε, εξηγείται «από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές εμμονές της ΝΔ σε περιοριστικές πολιτικές, σε μέτρα λιτότητας».

Σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις της απερχόμενης επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσας προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ , κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το «αν συμφωνεί με την πάγια θέση του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν αυτήν τη μείωση των πλεονασμάτων», ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποκρούσει αντίστοιχα μέτρα.

Έκανε, δε, σαφές ότι «δεν μπορεί να γίνει από μας ανεκτή μια τέτοια λογική “μεταρρυθμίσεων”, οι οποίες θα μας ξαναφέρουν ουσιαστικά στον υφεσιακό κύκλο των μνημονιακών πολιτικών».

Στη συνέχει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει «ενδιαφέρον να δούμε τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως τι θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, γιατί πλέον τελειώνουν τα ψέματα».

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις προς τους πάντες, τη στιγμή που δεν προχωρεί σε ενέργειες για να έχει τον δημοσιονομικό χώρο», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!