Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Χάμοντ: Η ΕΕ μάς στέλνει μήνυμα για τη συμφωνία του Brexit
[Newsbeast]: Χάμοντ: Η ΕΕ μάς στέλνει μήνυμα για τη συμφωνία του Brexit

[Newsbeast]: Χάμοντ: Η ΕΕ μάς στέλνει μήνυμα για τη συμφωνία του Brexit

Στο 60% η εκτίμηση της Goldman Sachs για την επικύρωση της συμφωνίας

Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιθανό να επιμείνει σε μακρά παράταση στο Brexit, εάν η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ζητήσει κάποια παράταση για την αποχώρηση της Βρετανίας, διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Φίλιπ Χάμοντ.

Η βρετανική Βουλή απέρριψε την πρόταση για έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αποδυναμώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την πρωθυπουργό και ανοίγοντας τον δρόμο για νέα ψηφοφορία, η οποία θα μπορούσε να παρατείνει το Brexit μέχρι τουλάχιστον το τέλος Ιουνίου.

«Αυτό δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και η ΕΕ μας στέλνει το μήνυμα ότι μόνο με συμφωνία είναι πιθανό να μας δώσει μια περιορισμένη ‘τεχνική’ παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία» δήλωσε ο Χάμοντ μιλώντας στο Sky News. «Αν δεν έχουμε συμφωνία και αν εξακολουθήσουμε να συζητάμε μεταξύ μας ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να προχωρήσουμε, τότε είναι πολύ πιθανό η ΕΕ να επιμείνει σε μια σημαντικά μεγαλύτερη παράταση».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Άλτμαϊερ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συζητήσει «εποικοδομητικά» το ζήτημα της πιθανής καθυστέρησης του Brexit και ότι ο ίδιος δεν θα θέσει «τεχνητά» όρια σε αυτό.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως διαύγεια, όμως αυτό δεν θα το πετύχουμε επικρίνοντας συνεχώς τους Βρετανούς φίλους και εταίρους μας από μια θέση ηθικής ανωτερότητας, αλλά μόνο αν καταλήξουμε σε μια λογική λύση» είπε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!