Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Αβραμόπουλος: Μεταναστευτικό και ασφάλεια στην κορυφή της Εσθονικής Προεδρίας
[Newsbeast]: Αβραμόπουλος: Μεταναστευτικό και ασφάλεια στην κορυφή της Εσθονικής Προεδρίας

[Newsbeast]: Αβραμόπουλος: Μεταναστευτικό και ασφάλεια στην κορυφή της Εσθονικής Προεδρίας

Στο Ταλίν βρέθηκε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης

Η ανάδειξη του μεταναστευτικού και της ασφάλεια ήταν το αντικείμενο της επίσκεψης του Επίτροπου Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλου στο Ταλίν, η οποία ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα ενόψει της ανάληψης από την Εσθονία της προεδρίας της ΕΕ.

«Ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι το μεταναστευτικό και η ασφάλεια θα βρίσκονται στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας της Εσθονικής Προεδρίας», δήλωσε ο Επίτροπος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον υπουργό Εσωτερικών Χάνο Πεβκούρ.

Επισκεπτόμενος τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Λειτουργική Διαχείριση Πληροφοριακών Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας στους τομείς των ελευθεριών, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης ( EU-LISA) ,ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο οργανισμός EU-LISA θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο τόσο των προσπαθειών μας για διαλειτουργικότητα όσο και στην ευρωπαϊκή ατζέντα για την Ασφάλεια.

«Στο μέλλον» πρόσθεσε «ο EU-LISA θα διασυνδεθεί με τη λειτουργία του Συστήματος Εισόδου/Εξόδου καθώς και του Συστήματος Ταξιδιωτικών Πληροφοριών και Αδειοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο EU-LISA θα εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κέντρο αριστείας ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας ). Ωστόσο, ο EU-LISA έχει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, και κυρίως σε ό,τι αφορά τη συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων των αιτούντων άσυλο και των παράτυπων μεταναστών, όπως προτείναμε με την αναθεώρηση του Κανονισμού Eurodac».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!