Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η Αθήνα διεκδικεί το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»
[Newsbeast]: Η Αθήνα διεκδικεί το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

[Newsbeast]: Η Αθήνα διεκδικεί το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018»

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης

Με την Αθήνα να έχει προκριθεί στην τελικούς έξι διεκδικητές, την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί ο νικητής του φετινού βραβείου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» (European Capital of Innovation 2018).

Σύμφωνα τον δήμο Αθηναίων, η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης, στις 12:00μ.μ., (ώρα Ελλάδας) στη Λισαβόνα, παρουσία 15.000 συνέδρων, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας στον κόσμο Web Summit, με τη νικήτρια πόλη να κερδίζει επίσης 1 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωση του δήμου, στην Αθήνα θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για όλη την πόλη, με απευθείας μετάδοση των αποτελεσμάτων από τη Λισαβόνα, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη). Το Live streaming θα προβληθεί από το: https://websummit.com/schedule .

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεταξύ των έξι κορυφαίων πόλεων στην τελική φάση του διαγωνισμού, συνιστά από μόνο του επιτυχία αλλά θέλουμε ψηλότερα» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση και επισημαίνει: «Στον φάκελο υποψηφιότητάς μας δείξαμε πώς μπορείς να ξεπερνάς δυσλειτουργικά συστήματα και αγκυλώσεις. Να γίνεσαι καλύτερος. Να συνεργάζεσαι με τα πανεπιστήμια, με τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για την πόλη. Να εκτελείς με επιτυχία τον ρόλο του συντονιστή όλων αυτών των διαφορετικών παικτών που συνεργάζονται κάθε φορά προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε κάθε πρόβλημα. Να κανείς περισσότερα, με λιγότερα».

Σημειώνεται πως το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» διεκδικούν μαζί με την Αθήνα, η Τουλούζη (Γαλλία), το Αμβούργο (Γερμανία), η πόλη Λουβέν (Βέλγιο), το Ούμεο (Σουηδία), και το Άαρχους (Δανία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!