Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Newsbeast]: Η αθανασία, η ευθανασία και ένα δάκρυ για μία «τρελή κυρία»
[Newsbeast]: Η αθανασία, η ευθανασία και ένα δάκρυ για μία «τρελή κυρία»

[Newsbeast]: Η αθανασία, η ευθανασία και ένα δάκρυ για μία «τρελή κυρία»

Μία ιστορία δύναμης και αδυναμίας, σωστού και λάθους, Θεού και ανυπαρξίας του…

Έπεσε κάτω, χτύπησε το έδαφος με τη γροθιά και φώναξε με την τελευταία δύναμή του στον θάνατο: «Έρχομαι, τι φωνάζεις;». Για τη Μαριέκε Βέρβοορτ ήταν λες και όλη της τη ζωή άκουγε την ίδια φωνή που άκουσε στα στερνά του ο φιλόσοφος Ζήνωνας. Ενας ήχος που από τα 14 της την καλούσε να περάσει στην άλλη πλευρά. Αυτό που σταδιακά θα εξελισσόταν σε ένα προμελετημένο, μα διόλου απονενοημένο διάβημα. Μία επιθυμία, μία υποταγή στη θλίψη, στον πόνο και την ίδια στιγμή μία νίκη κόντρα στη ζωή που της στέρησε η ίδια η ζωή. Μία αθανασία μέσω της ευθανασίας…

Εκείνο το γλυκό κορίτσι που μεγαλώνοντας απολάμβανε να την αποκαλούν “τρελή κυρία”. Που βρέθηκε σε μία στιγμή καθηλωμένο στο αναπηρικό καρότσι. Μία τόσο σπάνια ασθένεια, ένας αργός θάνατος που νέκρωνε σταδιακά όλο και περισσότερο το -αδύναμο να αντισταθεί στο μοιραίο- κορμί. Και όμως πάλεψε όσο ελάχιστοι θα μπορούσαν. Το βίωσε για 26 χρόνια. Ενα βάσανο καθημερινό, χωρίς αρχή και τέλος, που την οδήγησε στο να πάρει τόσο γενναία την κατάσταση στα χέρια της. Ισως και να μην ήταν γενναιότητα. Ισως να ήταν ο φόβος που την οδήγησε στο προαποφασισμένο τέλος.

Συστήθηκε στον κόσμο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα της κατηγορίας T52, ενώ αντίστοιχα στο Παγκόσμιο της Ντόχα πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία των 200 μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!