Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η ατάκα που καθιέρωσε τον Μίμη Φωτόπουλο κι έγινε τραγούδι από τον Τσιτσάνη
[Newsbeast]: Η ατάκα που καθιέρωσε τον Μίμη Φωτόπουλο κι έγινε τραγούδι από τον Τσιτσάνη

[Newsbeast]: Η ατάκα που καθιέρωσε τον Μίμη Φωτόπουλο κι έγινε τραγούδι από τον Τσιτσάνη

«Και ύστερα θα κάααθεσαι», μία φράση που τη λέμε μέχρι και σήμερα

Στον ελληνικό κινηματογράφο , ουκ ολίγες είναι οι ατάκες εκείνες σπουδαίων ηθοποιών που λέγονται μέχρι και σήμερα. Και που βοήθησαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τους ηθοποιούς που τις είπαν στην καριέρα τους ή τους συντρόφευσαν μέχρι το τέλος αυτής.

Η περίπτωση του Μίμη Φωτόπουλου , όμως, είναι ξεχωριστή. Γιατί η περίφημη ατάκα του «Και ύστερα θα καααθεσαι» που τον συντρόφευσε όλα τα χρόνια της λαμπρής καριέρας του, δεν ξεπήδησε από τον κινηματογράφο, αλλά από το θέατρο. Και μάλιστα, στο ξεκίνημά του, τότε που ο Φωτόπουλος έψαχνε μια θέση στην επιθεώρηση. Η ατάκα, δε αυτή, έκανε τόση θραύση την εποχή εκείνη, που έγινε μέχρι και τραγούδι από τον Βασίλη Τσιτσάνη.

Η ζωή έδειξε στον ηθοποιό το σκληρό της πρόσωπο από πολύ νωρίς. Γεννημένος το 1913 στη Ζάτουνα της Γορτυνίας, σε μια φτωχή οικογένεια, ο Μίμης (Δημήτρης το βαφτιστικό του) Φωτόπουλος έμεινε ορφανός από πατέρα στα πρώτα χρόνια της παιδικής του ηλικίας.

Μεγάλωσε μέσα σε οικονομική ανέχεια και δυσκολίες με πολλές στερήσεις, λόγω της φτώχιας. Η θλίψη τον συντρόφευε σε όλη την παιδική του ηλικία, όμως, μεγαλώνοντας και παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες, ο νεαρός Μίμης κατάφερε να μπει στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!