Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Αστυνομικό τμήμα εγκαινιάζει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του νόμου!
[Newsbeast]: Αστυνομικό τμήμα εγκαινιάζει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του νόμου!

[Newsbeast]: Αστυνομικό τμήμα εγκαινιάζει την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του νόμου!

Νέα εποχή ξημερώνει στην απόδοση ποινικών κατηγοριών

«Εργαλείο μετριασμού της μεροληψίας» αποκαλεί η Αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που επιστρατεύει στην πάταξη του εγκλήματος.

Πρόκειται για ένα σύστημα που αφαιρεί αυτομάτως από την έκθεση της αστυνομίας εκείνες τις πληροφορίες που συνδέονται με τη φυλή που ανήκει ο ύποπτος, προκειμένου να μην επηρεάζονται οι ανακριτές και οι εισαγγελείς από τις προκαταλήψεις.

Το εργαλείο είναι πανέτοιμο και θα επιστρατευτεί στη δίωξη του εγκλήματος από την 1η Ιουλίου. Δεν θα αφαιρεί απλώς πληροφορίες που μπορεί να αποκαλύψουν τη φυλή του υπόπτου, αλλά και δεδομένα όπως το χρώμα των ματιών και των μαλλιών, όπως έγινε σαφές από το γραφείο του εισαγγελέα, ακόμα και τα ονόματα και τις διευθύνσεις, στοιχεία που μπορεί να προδώσουν δηλαδή το κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και την τάξη που ανήκει.

«Όταν κοιτάς τους φυλακισμένους σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να μην παρατηρήσεις πόσο δυσανάλογα πολλοί είναι οι έγχρωμοι άντρες και γυναίκες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, George Gascón.

«Έπρεπε να φτιάξουμε τεχνολογία μάθησης για τη διαδικασία», σχολίασε, πριν αποκαλέσει τον αλγόριθμο ως «τον πρώτο του έθνους». Είναι έργο του Alex Chohlas-Wood και της ομάδας του στο Stanford Computational Policy Lab, που έχουν βοηθήσει και το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με σύστημα που σκανάρει τα κιτάπια της αστυνομίας αναγνωρίζοντας μοτίβα εγκλήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!