Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η αστυνομική επιχείρηση «Λητώ», οι αγοραπωλησίες βρεφών και ο «τιμοκατάλογος»
[Newsbeast]: Η αστυνομική επιχείρηση «Λητώ», οι αγοραπωλησίες βρεφών και ο «τιμοκατάλογος»

[Newsbeast]: Η αστυνομική επιχείρηση «Λητώ», οι αγοραπωλησίες βρεφών και ο «τιμοκατάλογος»

Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του μεγάλου κυκλώματος με τις παράνομες υιοθεσίες

Στις 3 Μαρτίου 2019 μια γυναίκα 30 ετών γεννά σε κεντρική ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης ένα αγοράκι, αλλά το νεογέννητο αποφασίζεται να διακομισθεί αμέσως στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, λόγω προβλημάτων υγείας. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, άγνωστη γυναίκα, που μιλούσε ελληνικά με ξένη προφορά, καλεί στο «Ιπποκράτειο» και ισχυριζόμενη ότι το νεογνό επρόκειτο να πουληθεί, ζητεί να μην παραδοθεί στη βιολογική του μητέρα. Το ίδιο τηλεφώνημα επαναλαμβάνεται δύο μέρες αργότερα, γεγονός που κινητοποιεί την κοινωνική λειτουργό του νοσοκομείου και με εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων Θεσσαλονίκης το αγοράκι παραμένει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αυτό που υποψιάζονται οι διωκτικές αρχές είναι ότι η τριαντάχρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία είχε συμφωνήσει να παραδώσει το παιδί της σε άτεκνο ζευγάρι Ελλήνων που είχε προκαταβάλλει χρήματα. Από την αστυνομική έρευνα που θα ακολουθήσει θα διαπιστωθεί ότι πίσω απ’ αυτήν την παράνομηυιοθεσία κρύβεται ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο μεταφέρει γυναίκες Ρομά από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα, για να γεννήσουν κατά παραγγελία, κι άλλες που δίνουν τα ωάριά τους ή αναλαμβάνουν να γίνουν παρένθετες μητέρες, πάντα έναντι αμοιβής.

Η υπόθεση της τριαντάχρονης V.H. φαίνεται πως έδρασε ως «καταλύτης» για την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος, η φερόμενη δράση του οποίου εκτιμάται ότι ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2016, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας παράνομα κέρδη που, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!