Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ο αστικός μύθος για την ελληνική γλώσσα που δεν έγινε παγκόσμια γλώσσα για… μία ψήφο!
[Newsbeast]: Ο αστικός μύθος για την ελληνική γλώσσα που δεν έγινε παγκόσμια γλώσσα για… μία ψήφο!

[Newsbeast]: Ο αστικός μύθος για την ελληνική γλώσσα που δεν έγινε παγκόσμια γλώσσα για… μία ψήφο!

Όλοι το έχουμε ακούσει, κάποιοι το έχουν πιστέψει – Τι ακριβώς συνέβη; Πότε πρωτοκυκλοφόρησε και πώς κυριάρχησε το σενάριο

Όλοι πιθανότατα έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας για αυτή την ψηφοφορία που έγινε και δεν προκρίθηκε η ελληνική γλώσσα ως lingua franca, χάνοντας τελικά για μία μόλις ψήφο.

Άλλοι την τοποθετούν στα χρόνια της δημιουργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, άλλοι σε κάποια σημαντική συνεδρίαση του ΟΗΕ, άλλοι τέλος κάνουν λόγο ακόμα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έψαχνε για την κεντρική της γλώσσα.

Η -αρχαία- ελληνική ήταν εξάλλου μια γλώσσα με παγκόσμιο αντίκτυπο για αιώνες και αιώνες και θα ήταν έτσι ταιριαστό να προκριθεί για καθομιλουμένη σε μια χώρα ή ομοσπονδία αρκούντως κοντά ή μακριά, διαλέγεις και παίρνεις.

Η ιστορία είναι καλά ριζωμένη στις συνειδήσεις μας, καθώς κυκλοφορεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και μεγάλα ονόματα του εσωτερικού μας τοπίου έχουν συνδεθεί μαζί της. Κάποιοι την έχουν ακούσει ακόμα και από τα στόματα των δασκάλων τους ή σε πηγαδάκια όπου υπάρχει «εκείνος» ο τύπος που ξέρει τέτοια πράγματα. Και είναι από τις λίγες μάλιστα φορές που δεν πρόκειται για κάτι που γεννήθηκε στα χρόνια του ίντερνετ και το μεγάλο συνωμοσιολογικό πάθος του, έστω κι αν στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης ανασκευάστηκε και γνώρισε μια δεύτερη και εξίσου ζηλευτή ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!