Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ασθενοφόρα παίρνουν φωτιά την ώρα που μεταφέρουν ασθενείς
[Newsbeast]: Ασθενοφόρα παίρνουν φωτιά την ώρα που μεταφέρουν ασθενείς

[Newsbeast]: Ασθενοφόρα παίρνουν φωτιά την ώρα που μεταφέρουν ασθενείς

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση του στόλου του ΕΚΑΒ

Σε τραγική κατάσταση είναι, σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο στόλος του ΕΚΑΒ.

Τα οχήματα όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ παίρνουν φωτιά κατά τη διακομιδή ασθενών και οι διακομιδές συχνά γίνονται με «πρωτόγονα μέσα. Τα χέρια, την πλάτη, οικοδομικά καροτσάκια. Τα μουλάρια, τα γαϊδούρια, τα άλογα και οι μπουλντόζες καμιά φορά φαντάζουν ως “από μηχανής θεός” για διακομιδή».

«Σκάβουν το λάκκο της Προνοσοκομειακής Φροντίδας της χώρας. Η ανίκανη Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν επιλέχθηκε για να επιλύσει προβλήματα, αλλά για να εγκαθιδρύσει το κομματικό κράτος» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τα προαύλια που στεγάζονται οι διευθύνσεις των ΕΚΑΒ έχουν γίνει, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νεκροταφεία ασθενοφόρων.

«Νεκρά, σαράβαλα ασθενοφόρα, ασυντήρητα λόγω έλλειψης χρημάτων. Κατά μέσο όρο έχουν διανύσει 600.000 έως 900.000 χιλιόμετρα. Χαλάνε στο δρόμο, παίρνουν φωτιά κατά τη διάρκεια διακομιδών επειγόντων περιστατικών. Τρέχουν και δεν φτάνουν οι οδηγοί και τα πληρώματα ασθενοφόρων. Οι ασθενείς στο έλεος του Θεού. Στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας που κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!